Home > Goochelaar Alkmaar

Goochelaar Alkmaar

Zorgt voor aangename afleiding in de kaasstad

Goochelaar Michel zal waardering krijgen van de aanwezigen tijdens uw evenement in Alkmaar.

Zoekt u een entertainer die u met een gerust hart in één ruimte met uw relaties kunt laten? Dan bent u bij Michel aan het goede adres, want hij is al meer dan twee decennia een gevestigde naam in de goochelbranche. Met zijn ontwapenende optreden steelt hij de harten van het publiek.


Over Alkmaar

Cheesy

Alkmaar, een plaats in de provincie Noord-Holland, telt ruim 90.000 inwoners. Deze mensen worden ook wel ‘kaaskoppen’ genoemd; dat heeft alles te maken met de traditionele kaasmarkt, die er al vanaf de 16de eeuw plaatsvindt. Het is een attractie waar elk jaar zo’n honderdduizend belangstellenden op afkomen. Toeristen kunnen van begin april tot eind september op vrijdag genieten van het spektakel van kaashandel en folklore. Sinds 1939 is Alkmaar de enige stad die kaas op deze manier verhandelt. Op de kaasmarkt lopen de kaasdragers van het Alkmaarse Kaasdragersgilde. Het gezelschap bestaat uit vier groepen van elk zeven personen. Zo’n groep heet een veem en iedere veem heeft zijn eigen kleur: rood, geel, groen of blauw. De dragers dragen een wit pak met strooien hoed in de kleur van hun veem. Plaats van handeling is het Waagplein, een schilderachtig plein in het centrum van Alkmaar, dat wordt omringd door historische gebouwen zoals het monumentale Waaggebouw. In dat pand is het Hollands Kaasmuseum gevestigd.


Goochelaar Alkmaar

Het Waaggebouw, het meest iconische gebouw van Alkmaar, deed vroeger dienst als kapel en waag. Vandaag de dag is het Hollands Kaasmuseum erin gevestigd.
Foto: Shutterstock/P. Kamput

Goochelaar Alkmaar

Al ruim vier eeuwen wordt op het Waagplein in Alkmaar kaas verhandeld. De markt wordt jaarlijks door tienduizenden toeristen bezocht.
Foto: Shutterstock/Berit Kessler


Bezienswaardigheden

In Alkmaar zijn talloze rijksmonumenten te vinden. De Accijnstoren aan de Bierkade bijvoorbeeld; dat is een opvallend gebouw dat ooit gebruikt werd als belastingkantoor. De stad staat bekend om de vele eeuwenoude hofjes, waaronder het Hof van Sonoy en het Wildemanshof. Net als Amsterdam heeft Alkmaar verschillende grachten en grachtenpanden, die te aanschouwen zijn tijdens een boottocht. Andere bezienswaardigheden zijn onder meer de Grote Sint-Laurenskerk in gotische stijl, het Hooge Huys, het Huis met de Kogel, Huize Egmont (Huis De Dieu), Huis Leeuwenburg, Moriaanshoofd, de Nieuwe of Sint-Sebastiaansdoelen, het Kruithuisje en de Vigilantie. Interessante musea: Nationaal Biermuseum De Boom en het museum over The Beatles. Wandelen kan in het Victoriepark en winkelen in het stadscentrum, dat vele boetiekjes en speciaalzaken rijk is. Bekende evenementen zijn de Alkmaar Pride en de Alkmaar City Run.

Faciliteiten

Alkmaar kent verschillende scholen voor middelbaar onderwijs: het Murmellius Gymnasium, Christelijke Scholengemeenschap Jan Arentsz, het Petrus Canisius College (PCC), het Stedelijk Dalton College, OSG Willem Blaeu, het Van der Meij College, het Horizon College en Vonk. Voor hoger onderwijs is er Hogeschool Inholland.

Het ziekenhuis van Alkmaar, dat onderdeel uitmaakt van de Noordwest Ziekenhuisgroep, staat in de Alkmaarderhout, een stadspark ten zuiden van de binnenstad. Dit hospitaal is ontstaan uit de fusie van het Sint-Elisabeth Ziekenhuis en het Centraal Ziekenhuis. Andere vestigingen van diezelfde ziekenhuisorganisatie bevinden zich in Heerhugowaard, Limmen, Schagen en op Texel.

Aan de zuidkant van Alkmaar, daar waar de A9 overgaat in de N242, staat het voetbalstadion van AZ.

BN’ers

Bekende Nederlanders die in Alkmaar zijn geboren: Karin Bloemen, Marco Borsato, Rudi Carrell, Gerard Joling, Irene Moors en Maarten van der Weijden.

Gemeente

Tot de gemeente Alkmaar behoren de volgende plaatsen: Alkmaar, Driehuizen, Graft, Grootschermer, Koedijk, Markenbinnen, Noordeinde, Oost-Graftdijk, Oterleek, Oudorp, De Rijp, Schermerhorn, Starnmeer, Stompetoren, Ursem (Polder O), West-Graftdijk en Zuidschermer.

Goochelen in het Noord-Hollandse Alkmaar

Een goocheltruc met een blokje kaas? Bijzondere illusies in het AFAS Stadion? Michel was verschillende keren werkzaam in de regio Alkmaar, zoals tijdens een privéfeest in Stompetoren. Deze tafelgoochelaar en illusionist komt met plezier naar Alkmaar om een spraakmakend optreden te verzorgen. Neem contact op voor alle mogelijkheden.