Home > Blog

Blog

Updates

Michel van Zeist schrijft met passie over aan goochelen gerelateerde onderwerpen.

In de loop der jaren heeft Michel veel kennis opgedaan over het goochelmetier in alle facetten. Met wonderlijke wetenswaardigheden weet hij een breed publiek te enthousiasmeren. In zijn blogs laat Van Zeist op toegankelijke wijze zijn licht schijnen over interessante zaken die te maken hebben met de goochelkunst.


Donderdag 13 juni 2024

Waarom zijn er zoveel Joodse goochelaars?

Uit onderzoek is gebleken dat minder dan 3% van de Amerikaanse bevolking Joods is, terwijl ongeveer 20% van de goochelaars, illusionisten en mentalisten in de Verenigde Staten die afkomst heeft, waaronder David Copperfield en David Blaine. Voor de oververtegenwoordiging van Joden binnen de goochelkunst zijn verschillende verklaringen.

Maandag 27 mei 2024

Na 50 jaar verdween Youp van ’t Hek van het podium – met een goocheltruc

De man die zong over konijn Flappie, sprak over alcoholvrij bier en schreef over Sywert – mondkapje – van Lienden heeft een punt gezet achter zijn theatercarrière. Zijn laatste momenten op de planken waren omlijst met goochelkunst: aan het einde van zijn laatste voorstelling stapte Youp van ’t Hek (1954) in een telefooncel, waarna hij in het niets oploste.

Maandag 22 april 2024

Magie op het voetbalveld: keeper die tegenstander afleidde met kindertrucje opnieuw in opspraak

Doelman Nahuel Guzmán (1986) leerde van bevriende clowns een aantal circuskunstjes, waaronder pantomime en goocheltrucs, en zette die tijdens een penaltyreeks in om de tegenpartij te verwarren. Ook op andere momenten trok de controversiële keeper de aandacht. Zijn gedrag bleef niet zonder consequenties.

Maandag 15 april 2024

Britse goochelkomiek stierf Tommy Cooper-dood op 15 april 1984

Tot op het laatste moment had hij de lachers op zijn hand: Tommy Cooper (1921-1984). Tijdens een show in een Londens theater, die live werd uitgezonden op tv, zakte de goochelaar en komiek in elkaar – naar wat later bleek als gevolg van een hartaanval. Het publiek dacht ten onrechte dat het bij de act hoorde. Cooper stierf in het harnas.


Redactie: Angela de Zeeuw (Van A tot Zeeuw)